Головні правила користування кредитною карткою

Сьогодні все складніше знайти людей, які б не користувались кредитними картками. Втім, не всі знають головні правила користування ними. Саме незнання цих правил наштовхує деяких людей на думку, що кредитки – це лише непередбачені витрати, а користування ними ніколи не стане вигідним. Проте фінансова грамотність й саме знання у цій сфері розвіють всі Ваші сумніви та страхи, а також допоможуть перетворити кредитку у вигідний фінансовий інструмент.

1. Оберіть банк для отримання кредитної картки

Обираючи банк, слід зупинитися на тому, який пропонує найкращі умови по кредитних картках. А саме, перш за все, зверніть увагу на грейс-період (пільговий період сплати відсотків по кредиту), розмір кредитного ліміту, ставку за кредит, тарифи на обслуговування та умови погашення. Варто звернути увагу і на бонусні програми. Адже вони можуть передбачати повернення частини коштів, що були витрачені на оплату певних товарів та послуг або нарахування на картковий рахунок бонусних балів, які згодом можна обмінювати на готівку чи певні товари.

2. Старайтесь не знімати готівку в банкоматах

Це одне з найголовніших правил! Адже за зняття готівки Вам прийдеться заплатити комісію. Вона стягується у встановленому розмірі від суми, яку Ви знімаєте. Тобто, використовуючи кредитку, краще розраховуватись за товари та послуги в магазинах саме карткою, а не готівкою. Також, здійснюючи оплату в магазинах карткою, Ви можете отримувати приємні бонуси від певних мереж, що співпрацюють з банком. Інакше кажучи, якщо використовувати кредитку лише в магазинах і не будете знімати гроші в банкоматі, Вам не доведеться ні за що платити.

3. Гасіть кредит при першій нагоді

Краще погасити кредит одразу при отриманні коштів, не чекаючи останнього дня сплати. Адже тоді кредит не буде вважатись протерміновании та й при цьому у Вас точно не буде заборгованості по картці, що не призведе до нарахування штрафів та пені. Оскільки, якщо Ви погасите лише відсотки за користування кредитом, а основна сума боргу залишиться не повністю погашена або взагалі не погашена, банк нарахує відсотки знову. Тому, для уникнення різного роду переплат старайтесь погашати кредит відразу.

Якщо Ви будете дотримуватись цих правил при використанні кредитної картки – кредитка стане зручним та незамінним способом розрахунку, а, значить, справді корисним інструментом.

Складання бюджету: важливо та просто!
Ведення бюджету — це справжній порятунок для особистих фінансів. Люди, які відкриті для нового та не бояться запозичувати наймудріші рішення не тільки у східних філософів, а й у західних прагматиків, вже давно зрозуміли значимість бюджетування. Існує як мінімум 5 причин того, щоб вести домашній ...
Золоті правила особистих фінансів
Ви зможете забезпечити собі добробут і спокій на цілий рік, дотримуючись  правил ведення особистих фінансів. Поради ці нескладні і, здавалося б, просто таки само собою зрозумілі. Але часом буває так, що ми не помічаємо очевидного або не хочемо замислюватися про майбутнє, живучи тільки ...
ТОП-5 книг з основ фінансової грамотності
Існує безліч книг, які навчають тонкощам поводження з грошима, але як вибрати з усього масиву інформації найкращу з них? Для того, щоб мати можливість грамотно розпоряджатися своїми фінансовими активами, кожна людина повинна мати базові знання в області економіки та інвестування. Ми вважаємо, ...