Нетрадиційний депозит: відсоток на залишок на картковому рахунку

Хоч довіра до банків поступово зростає, вона залишається низькою. В таких умовах банки здатні запропонувати цікавий інструмент накопичення коштів. Нарахування відсотків на залишок на рахунку - непопулярна, але приваблива послуга, яка допоможе хоч трохи подолати наслідки інфляції.

Люди вважають за краще тримати зароблене вдома, де на них не зазіхне ніхто, крім хіба що грабіжників та інфляції. І якщо перше трапляється рідко, то від другого вберегти гроші стає все важче. Кожен день інфляція забирає частину Вашої зарплати, перетворюючи її якість в кількість. Але люди, які не звикли спокійно дивитися як зменшуються їхні кошти, використовують всі способи боротьби зі знеціненням своїх доходів. Один з них - відсоток на залишок по зарплаті. Відсоток на залишок коштів на картцi - нетрадиційний депозит, вигідний всім. Наприклад, Ідея Банк забезпечує нарахування власникам своїх карток до 10% від суми залишку на картковому рахунку!

З такою послугою зарплатна картка залишається зарплатною, тільки з додатковою можливістю. Навіть якщо у банку виникнуть проблеми з ліквідністю, за таким рахунком він не зможе обмежити суму на відшкодування - вона буде повернута в повному обсязі. Єдина умова банку для того, щоб опція нарахування відсотків працювала: на карті завжди повинна залишатися незнижувана сума, виходячи з якої вони будуть нараховуватися. Відзначимо також, що в будь-який момент, коли у банку зникне потреба залучати додаткові кошти, він може зменшити відсотки або навіть скасувати їх подальше нарахування. Клієнта про це інформують. За кошти, нараховані до цього моменту, можна не хвилюватися - їх з рахунку не зніматимуть, зміни торкнуться лише наступних надходжень.

Таким чином, опція нарахування відсотків на залишок на зарплатній картці (а також стипендіальної, пенсійної, соціальних виплат) - це варіант взаємовиручки банку і клієнта. Тут немає місця для взаємних претензій, і кожна зі сторін може в будь-який момент відмовитися від співпраці, нічого не втративши.

Українські банки розпочали застосовувати систему нарахування відсотка на стабільний залишок ще під час минулої економічної кризи. Але навіть зараз мало хто з клієнтів про неї знає. Людям звичніше тримати гроші на накопичувальних і ощадних рахунках, на які деякі банки теж нараховують відсоток, однак занадто незначний, щоб клієнт його відчував.

Для користування цією послугою зверніться до свого банку і уточніть, чи пропонує він опцію нарахування відсотків на залишок по картці. Якщо так, то активувати її можна через особистий онлайн-кабінет на сайті цього банку, термінал самообслуговування або банкомат, зайшовши в розділ меню "Управління рахунками".

Складання бюджету: важливо та просто!
Ведення бюджету — це справжній порятунок для особистих фінансів. Люди, які відкриті для нового та не бояться запозичувати наймудріші рішення не тільки у східних філософів, а й у західних прагматиків, вже давно зрозуміли значимість бюджетування. Існує як мінімум 5 причин того, щоб вести домашній ...
Золоті правила особистих фінансів
Ви зможете забезпечити собі добробут і спокій на цілий рік, дотримуючись  правил ведення особистих фінансів. Поради ці нескладні і, здавалося б, просто таки само собою зрозумілі. Але часом буває так, що ми не помічаємо очевидного або не хочемо замислюватися про майбутнє, живучи тільки ...
ТОП-5 книг з основ фінансової грамотності
Існує безліч книг, які навчають тонкощам поводження з грошима, але як вибрати з усього масиву інформації найкращу з них? Для того, щоб мати можливість грамотно розпоряджатися своїми фінансовими активами, кожна людина повинна мати базові знання в області економіки та інвестування. Ми вважаємо, ...