Як підвищити кредитний ліміт

Якщо Ви отримали кредитну картку з лімітом, наприклад, п’ять тисяч гривень, це не означає, що ліміт буде таким завжди. Банк може підвищити його в кілька разів. Кожен день він робить це автоматично для тих позичальників, які відповідають певним критеріям. Якщо ви хочете, щоб ліміт на кредитці підвищився, дотримуйтесь кількох правил.

1. Користуйтесь карткою. Банку важливо, щоб по карті проходили платежі. Інакше банк вирішить, що кредит Вам не потрібен, і нічого підвищувати не буде. Чим більше грошей Ви витрачаєте з картки, тим більше шансів на підвищення ліміту. Оберiть найбiльш зручний для Вас картковий продукт з тих, що пiдготував для Вас Iдея Банк.

2. Не допускайте прострочень. Банк звертає увагу на кредитну історію. Особливо уважно - на останні місяці, коли Ви користувалися картою. Чим довше не було прострочень, тим краще.

3. Здійснюйте кредитні платежі заздалегідь. Якщо ви завели звичку платити в останній момент, є ризик, що одного разу Ви не встигнете. Банк не любить тих, хто платить в останній момент.

4. Будьте на зв'язку. Співробітники банку відзначають в базі даних, якщо не можуть вам додзвонитися. Для них це означає, що в екстреній ситуації вони не зможуть з Вами зв'язатися. Повідомте банку актуальний номер мобільного телефону, а краще й домашній. Повідомте, якщо зміните номер.

5. Вказуйте дані про доходи. Щоб довірити вам кредит, банк повинен бути впевнений, що ви зможете по ньому заплатити. Для цього йому потрібні свіжі дані про роботодавця і доходи.

6. Погасіть прострочення в інших банках. Банк перевіряє кредитну історію: якщо за Вами де-небудь числиться протермінування, банк не збільшить ліміт. Але якщо Ви погасите прострочення, програма може її нехтувати. У разі наявності кількох кредитів в різних банках, можна скористатися програмою рефінансування боргу. На  сайті Ідея Банку  Ви знайдете більш детальну інформацію про цю послугу.

7. Не набирайте багато кредитів. Якщо Ви набрали кредитів в різних банках, є ризик, що одного разу Ви за ними не розрахуєтесь. Банк оцінює кількість Ваших кредитів і загальну їх суму. Чим їх більше, тим менше шансів на підвищення ліміту.

8. Користуйтеся картками і вкладами банку. Банк обробляє всі дані про Вас, які у нього є. Якщо Ви користуєтеся пластиковими картками та депозитами, банк знає, який у Вас дохід, які накопичення, і як Ви ними розпоряджаєтеся. І довіра до Вас зростає.

9. Дайте банку заробити. Для банку кредит - це обмін: він дає гроші, Ви платите відсотки. Банк не захоче давати більше грошей, якщо вважає, що нічого не отримає натомість. Тому менше шансів на підвищення ліміту у тих, хто не користується платними послугами і повертає всю суму в безвідсотковий період.

Складання бюджету: важливо та просто!
Ведення бюджету — це справжній порятунок для особистих фінансів. Люди, які відкриті для нового та не бояться запозичувати наймудріші рішення не тільки у східних філософів, а й у західних прагматиків, вже давно зрозуміли значимість бюджетування. Існує як мінімум 5 причин того, щоб вести домашній ...
Золоті правила особистих фінансів
Ви зможете забезпечити собі добробут і спокій на цілий рік, дотримуючись  правил ведення особистих фінансів. Поради ці нескладні і, здавалося б, просто таки само собою зрозумілі. Але часом буває так, що ми не помічаємо очевидного або не хочемо замислюватися про майбутнє, живучи тільки ...
ТОП-5 книг з основ фінансової грамотності
Існує безліч книг, які навчають тонкощам поводження з грошима, але як вибрати з усього масиву інформації найкращу з них? Для того, щоб мати можливість грамотно розпоряджатися своїми фінансовими активами, кожна людина повинна мати базові знання в області економіки та інвестування. Ми вважаємо, ...