Чим корисний поточний рахунок фізособи

Кредитний рахунок, депозитний рахунок, картковий рахунок - сенс їх існування зрозумілий кожному та випливає з самої їх назви. А от навіщо потрібен поточний рахунок? Навіть якщо він існує без можливості зберігати на ньому заощадження під великий відсоток, знімати кредитні кошти чи поповнювати для подальших розрахунків карткою.

1. Оплата за комунальнi та iншi регулярнi послуги. Здійснювати платежі зі свого банківського рахунку зручніше, враховуючи їх кількість, різноманітність та регулярність. Крім того, для сімейного обліку витрат набагато зручніше отримати виписку про рух коштів по Вашому рахунку, ніж з калькулятором підсумовувати стовпчики сум платежів.

2. При регулярних сплатах однакової суми (наприклад, плата за навчання або ануїтетна виплата по кредиту) більшість банків надають можливість автоматичного списання з нього на вказаний вами рахунок певної суми, скажімо, першого числа кожного місяці. Це заощаджує чимало часу та позбавляє необхідності слідкувати в календарі за датою здійснення чергового платежу.

3. Ви можете відкрити рахунок в тому банку, в якому регулярно здійснюєте платежі та зекономити на комісії, яка сплачується за переказ грошей з рахунку одного банку на рахунок іншого. Всередині одного банку перекази зазвичай безкоштовні.

4. Перекази іншим фізособам по Україні або за кордон. Перекази з рахунку дозволяють відправити або отримати суму понад 15 тисяч гривень, чого не можна зробити за допомогою міжнародних платіжних систем, та й будь-яких інших способів переказу. Крім того, за допомогою рахунку можна купувати або продавати валюту без звернення до обмінних пунктів.

5. Оплата товарів, оплата в інтернет-магазинах. При необхідності купити кілька товарів одразу, які неможливо придбати в одному чи двох магазинах, для оплати готівкою довелося б об'їздити цілий ряд торгових точок. Тоді як з поточним рахунком Ви можете сплатити за усі товари вдома, з власного онлайн-кабінету.

Складання бюджету: важливо та просто!
Ведення бюджету — це справжній порятунок для особистих фінансів. Люди, які відкриті для нового та не бояться запозичувати наймудріші рішення не тільки у східних філософів, а й у західних прагматиків, вже давно зрозуміли значимість бюджетування. Існує як мінімум 5 причин того, щоб вести домашній ...
Золоті правила особистих фінансів
Ви зможете забезпечити собі добробут і спокій на цілий рік, дотримуючись  правил ведення особистих фінансів. Поради ці нескладні і, здавалося б, просто таки само собою зрозумілі. Але часом буває так, що ми не помічаємо очевидного або не хочемо замислюватися про майбутнє, живучи тільки ...
ТОП-5 книг з основ фінансової грамотності
Існує безліч книг, які навчають тонкощам поводження з грошима, але як вибрати з усього масиву інформації найкращу з них? Для того, щоб мати можливість грамотно розпоряджатися своїми фінансовими активами, кожна людина повинна мати базові знання в області економіки та інвестування. Ми вважаємо, ...