Де взяти фінансування на свій проект?

Часто у кожного з нас в голові з'являються дуже хороші ідеї. Вони стосуються того, як покращити добробут свого життя, як досягти плеканих мрій чи ощасливити дорогих нам людей. Коли ж ми починаємо шлях до омріяного, то зустрічаємось з великою кількістю різних перешкод, головний з яких - гроші. Де взяти гроші? Давайте розглянемо кілька цілком реальних способів знайти фінансування на свій проект.

1. Власні заощадження. Цілком реальний спосіб назбирати потрібну кількість грошей, який вимагає часу та терпіння. Та, звісно, правильно підібраного плану заощаджень! Якщо у Вас є й те, й інше - у Вас є великі шанси досягти бажаного.

2. Допомога від батьків, друзів, родичів. Теж непоганий варіант. Для того, щоб такий спосіб не впливав на Вашу оцінку самого себе як фінансово незалежної людини, варто комбінувати його з попереднім. Допомога інших може стати додатковим внеском до Вашого успіху. Але радимо, за такої можливості, не робити його основним чи навіть єдиним.

3. Гранти від держави або великих компаній. Часто гранти виділяють на проекти, в яких є наукова інновація. Надають їх й тим, хто має ідею, як покращити життя інших людей чи турбується за навколишнє середовище. Насправді, напрямків, які можуть підтримати фінансові донори чи соціальні інвестори, досить багато. Важлива та найперша умова для успішної співпраці з ними - Ваша безумовна віра у свій проект та обізнаність в нюансах його реалізації в сучасних умовах.

4. Бізнес-інкубатори і бізнес-акселератори. Щоб потрапити в такі організації часто потрібно пройти відбір і поділитися часткою в своїй новій компанії. Натомість можна отримати деяку суму грошей, експертну підтримку та робочий простір.

5. Отримати передоплату від своїх клієнтів (залежить від специфіки проекту).

6. Скористатися краудфандингом. Існують такі платформи, на яких користувачі можуть перераховувати гроші на проект, а натомість отримувати якісь привілеї, товар зі знижкою або деяку іншу «подяку» від автора проекту.

7. Залучити стороннього інвестора (бізнес-ангела). Попередньо необхідно розповісти про свою ідею на якій-небудь тематичній конференції. Або ж взяти участь в конкурсі за тематикою проекту, де передбачено грошові призи чи експертна підтримка.

8. Взяти кредит у банку на початок чи розвиток власної справи. Запозичення - справа відповідальна. Оформлення позики в банку - ознака зрілості та дисциплінованості підприємця. Крім того, підготовка кредитної заявки за підтримки консультанта банку - додаткова можливість перевірити бізнес-ідею на конкурентоспроможність. Якщо фінансова установа погоджується надати кредит заявнику - це означає, що банк оцінює бізнес-проект як потенційно успішний.

Який би варіант Ви не обрали, головне - бути впевненим у собі та вірним обраним цілям. Ідея Банк завжди готовий допомогти Вам на шляху до бажаної мети, підтримавши найзручнішими умовами фінансової підтримки.

Складання бюджету: важливо та просто!
Ведення бюджету — це справжній порятунок для особистих фінансів. Люди, які відкриті для нового та не бояться запозичувати наймудріші рішення не тільки у східних філософів, а й у західних прагматиків, вже давно зрозуміли значимість бюджетування. Існує як мінімум 5 причин того, щоб вести домашній ...
Золоті правила особистих фінансів
Ви зможете забезпечити собі добробут і спокій на цілий рік, дотримуючись  правил ведення особистих фінансів. Поради ці нескладні і, здавалося б, просто таки само собою зрозумілі. Але часом буває так, що ми не помічаємо очевидного або не хочемо замислюватися про майбутнє, живучи тільки ...
ТОП-5 книг з основ фінансової грамотності
Існує безліч книг, які навчають тонкощам поводження з грошима, але як вибрати з усього масиву інформації найкращу з них? Для того, щоб мати можливість грамотно розпоряджатися своїми фінансовими активами, кожна людина повинна мати базові знання в області економіки та інвестування. Ми вважаємо, ...