Взяв і поїхав: як правильно отримати кредит на автомобіль

Кредит - зручний спосiб купiвлi автомобiля. Важливо вмiти правильно ним користуватися та пiдiйти розумно до самого рiшення придбати авто в кредит. Пропонуємо кiлька порад, якi допоможуть Вам це зробити з найбiльшою користю та без негативних наслiдкiв.

Перш ніж взяти кредит на автомобіль, уважно оцініть свої фінансові можливості. Користування автомобiлем в наш час - вже майже розкiш. I це ще не кажучи про обслуговування позики.

Щоб обслуговування боргу було найбiльш комфортним, визначте, яку суму з вашого доходу ви зможете щомісяця виділяти на погашення кредиту. Пам'ятайте також про додаткові витрати на його оформлення: початковий внесок, комісія банку, страховка.

Якщо у вас вже є позитивний досвід погашення кредиту на автомобіль, то при повторному зверненні в той самий банк можете розраховувати на більш вигідні умови. Ймовірність отримання кредиту може зрости за рахунок збільшення суми початкового внеску, надання застави та залучення поручителів.

Анкету на отримання кредиту заповнюйте дуже уважно і розбірливо. Неправильно надані вами відомості можуть призвести до відмови, в т.ч. якщо співробітник банку внаслідок вашої помилки не зможе до Вас додзвонитися. Дуже важливо, щоб позичальник вказав максимально повну і правдиву інформацію про себе: рівень доходів, активів, кредитну історію, контакти тощо.

Кредитний договір перед підписанням необхідно вивчити уважно і в спокійній обстановці. Переконайтеся, що всі умови вам зрозумілі. Якщо що-небудь незрозуміло, попросіть пояснень і надання відповідних документів співробітниками банку. Залучайте незалежних експертів.

Найбільш виправданою покупка авто в кредит буде в тому випадку, якщо транспортний засіб потрібно вам для бізнесу. Можливо, дохід від використання автомобіля навіть зможе покрити платежі по кредиту.

Майте на увазi, що ставки по кредитах на новий транспорт зазвичай нижчi, ніж по кредитах на автомобіль з пробігом, а строки - більшi.

І новий, і старий автомобіль доведеться щорічно страхувати. Банк може також зажадати страхування життя позичальника. Таким чином, на страхові послуги також піде істотна сума грошей.

Iдея Банк надає позики на суму до 200 000 грн на придбання авто на умовах кредиту «Цільовий». Згiдно з його умовами, позичальник також має змогу отримати знижку на кредит у розмiрi 10% вразі цільового використання коштів.

Порiвнюючи умови кредитування рiзних банкiв, пам’ятайте, що безкоштовний сир може бути лише в мишоловцi! Не розглядайте можливiсть оформлення кредиту без відсотків та першого внеску. За такою «вигодою» ховаються додаткові комісії, і в результаті кредит обійдеться Вам дорожче, ніж звичайний, навiть враховуючи перший внесок і наявнiсть відсоткової ставки.

Складання бюджету: важливо та просто!
Ведення бюджету — це справжній порятунок для особистих фінансів. Люди, які відкриті для нового та не бояться запозичувати наймудріші рішення не тільки у східних філософів, а й у західних прагматиків, вже давно зрозуміли значимість бюджетування. Існує як мінімум 5 причин того, щоб вести домашній ...
Золоті правила особистих фінансів
Ви зможете забезпечити собі добробут і спокій на цілий рік, дотримуючись  правил ведення особистих фінансів. Поради ці нескладні і, здавалося б, просто таки само собою зрозумілі. Але часом буває так, що ми не помічаємо очевидного або не хочемо замислюватися про майбутнє, живучи тільки ...
ТОП-5 книг з основ фінансової грамотності
Існує безліч книг, які навчають тонкощам поводження з грошима, але як вибрати з усього масиву інформації найкращу з них? Для того, щоб мати можливість грамотно розпоряджатися своїми фінансовими активами, кожна людина повинна мати базові знання в області економіки та інвестування. Ми вважаємо, ...