З карткою по життю: як захистити себе від шахраїв

Банківські картки сьогодні використовуються скрізь, і це цілком виправдано: набагато зручніше взяти з собою на шопінг або у відпустку невеликий шматок пластика, а не гаманець з готівкою. Завдяки швидкому розвитку безконтактних технологій, з собою можна не брати навiть й картку - в багатьох магазинах і кафе можна розрахуватися за допомогою телефону.

Ідея Банк, турбуючись про комфорт клієнтів, в залежності від мети використання, пропонує різні карткові пакети та кредитні картки, зручні та безпечні для будь-яких операцій. Для щоденних розрахунків - пакет Card Blanche Debit, з нарахуванням 8% річних на залишок коштів на рахунку, картковий пакет "Travel" для подорожуючих, а для тих, кого дратують обмеження, хто прагне до свободи та здійснює розрахунки через інтернет - кредитна карта Card Blanche ONLINE, з кешбеком 5 % та грейсовим періодом 3 місяці.

Рухаючись в ногу з часом, шахраї змушенi винаходити все більш витончені способи крадіжки грошей з пластикових карток. Скиммери для створення карт-дублерів давно вже в минулому: сьогодні зловмисники телефонують до власника картки, представляються співробітником банку і дізнаються всю необхідну інформацію для переказу грошей на свої рахунки. Або запускають сайти-обманки, дуже схожі на фірмові онлайн-магазини відомих брендів, де покупці можуть оплатити товар карткою, для чого вводять відповідні дані.

Ось кілька простих порад, які допоможуть мінімізувати сучаснi ризики для власникiв пластикових карток:

1. Ніколи і нікому, навіть співробітнику банку, не потрібно називати паролі, які приходять в СМС, і будь-яку іншу конфіденційну інформацію.

2. Якщо прийшло повідомлення про фінансові операції або навіть блокування картки не зi звичного номера банку, не потрібно відповідати на це СМС і передзвонювати за вказаним номером. У подібних випадках краще звернутися безпосередньо в банк за телефоном, вказаним на звороті картки або сайті банку.

3. Необхідно пам'ятати: якщо ти сам повідомляєш шахраям пароль для здійснення операції або пін-код своєї картки, банк, швидше за все, не зможе повернути кошти.

4. Не потрібно використовувати картку для покупок в сумнівних інтернет-магазинах. Адреса сайту повинен починатися з https. А ще краще завести окрему картку для онлайн-шопінгу, на якій буде лежати трохи грошей.

5. При використанні картки для оплати в інтернет-магазинах необхідно пам'ятати і про безпеку комп'ютера, з якого здійснюється оплата. Перед проведенням платежу варто перевірити комп'ютер на наявність вірусів - як мінімум, використовуючи встановлену антивірусну програму.

6. Ніколи не використовувати комп'ютери загального доступу для проведення платежів - не варто оплачувати покупки, сидячи в інтернет-кафе або за комп'ютером лаунж-бару.

Складання бюджету: важливо та просто!
Ведення бюджету — це справжній порятунок для особистих фінансів. Люди, які відкриті для нового та не бояться запозичувати наймудріші рішення не тільки у східних філософів, а й у західних прагматиків, вже давно зрозуміли значимість бюджетування. Існує як мінімум 5 причин того, щоб вести домашній ...
Золоті правила особистих фінансів
Ви зможете забезпечити собі добробут і спокій на цілий рік, дотримуючись  правил ведення особистих фінансів. Поради ці нескладні і, здавалося б, просто таки само собою зрозумілі. Але часом буває так, що ми не помічаємо очевидного або не хочемо замислюватися про майбутнє, живучи тільки ...
ТОП-5 книг з основ фінансової грамотності
Існує безліч книг, які навчають тонкощам поводження з грошима, але як вибрати з усього масиву інформації найкращу з них? Для того, щоб мати можливість грамотно розпоряджатися своїми фінансовими активами, кожна людина повинна мати базові знання в області економіки та інвестування. Ми вважаємо, ...