Ідея Банк в ТОП-10 найстабільніших банків країни

Аналітична система YouControl оприлюднила результати свого дослідження Індекс FinScore - фінансового скорингу банків за результатами 4 кварталу 2022.

Згідно з даними ренкінгу, Ідея Банк посів 10 позицію серед 40 досліджуваних банків. 

Аналітики визначили для Ідея Банку категорію А, яка відображає високий рівень фінансової стійкості. Ідея Банк входить до ренкінгу FinScore, починаючи з першого такого дослідження за результатами 1 кварталу 2018.

Bank_FinScore - скоринговий індекс фінансової надійності банку, розрахований аналітичним відділом YouControl, базується на 25 індикаторах, серед яких нормативи НБУ і фінансові коефіцієнти, які комплексно відображають стан ліквідності, достатності капіталу, рентабельності, кредитних, інвестиційних та валютних ризиків банку. Оскільки індекс використовується, перш за все, для порівняння з конкурентами на ринку України, він не чутливий до загальносистемних змін. Індекс відображає фінансовий стан банку щодо інших в секторі.

Методика - тут (https://youcontrol.com.ua/contractor/financial-scoring/method-bank/).

Ідея Банк Україна працює на ринку з 1989 року. За 33 роки практики банк сформував ділову репутацію надійного фінансового партнера, який пропонує споживачам продукти і сервіси європейської якості.
Ідея Банк входить в європейську фінансову групу Getin Holding S.A. (Польща).

Getin Holding S.A. (Польща) належить 100% акцій банку.
 

Категорії новин