Як вигідно оформити кредит

Існує досить популярна думка, що брати кредит - це помилка, і що на всі необхідні речі можна накопичити. Iдея Банк зауважує, що кредит - це інструмент отримання швидких грошей i ним, як і будь-яким іншим інструментом, треба вміти правильно користуватися. При цьому необхідно пам’ятати: щоб кредит виявився справді корисним, переплата по ньому повинна бути меншою тих вигод, які випливають з володіння купленого в борг майна.

У кредит варто купувати тільки дійсно необхідні речі. Наприклад, оформивши іпотеку чи кредит під заставу квартири, сім'я не тільки економить на орендних платежах, а й набуває актив, у якого є всі шанси з часом вирости в ціні. Чого не скажеш, наприклад, про автомобіль, який втрачає 10% вартості відразу після виїзду з салону і в подальшому коштує все менше і менше.

Оформлення будь-якого кредиту пов'язане з додатковими витратами - починаючи з комісій і страховок, закінчуючи нотаріальним оформленням документів. Перед отриманням кредиту слід врахувати абсолютно всі можливі статті витрат і чесно собі відповісти: чи достатньо у мене на це грошей? Так, платіж по кредиту не повинен перевищувати 50% сімейних доходів.

Чим більший власний внесок, тим вигідніше кредит. Деякі банки пропонують кредити з 0% власного внеску. Але погоджуватися на ці пропозиції не варто. По-перше, ставки по таким кредитам найвищі. По-друге, варто задуматися, якщо не вдавалося відкласти гроші на власний внесок, то як потім знаходити кошти на щомісячні платежі? По-третє, чим більше сума кредиту, тим більшою буде сума переплати. Iдея Банк пропонує кредити готiвкою або кредит під заставу нерухомості на умовах, якi легко пiдiбрати до поточних потреб клiєнтiв. А фiнансовi консультанти банку завжди готовi надати пораду щодо визначення кредитного лiмiту та строкiв кредитування, вiдповiдних Вашим потребам.

Не такий страшний кредит, як наслідки прострочення платежу. Мова йде не тільки про штрафні санкції, а й про конфіскацію майна, зіпсовану кредитну історію й інші неприємності, які підстерігають необачних позичальників, що переоцінили власні сили. Якщо сплачувати кредит немає жодної можливості, варто відразу йти в банк і прямо говорити про цю проблему. У 90% випадків банкіри йдуть назустріч і пропонують варіанти реструктуризації боргу.

Також варто пам’ятати, що в iнтересах позичальника прощатися з боргами якомога раніше. Чим швидше буде погашено кредит, тим меншою вийде переплата.

Складання бюджету: важливо та просто!
Ведення бюджету — це справжній порятунок для особистих фінансів. Люди, які відкриті для нового та не бояться запозичувати наймудріші рішення не тільки у східних філософів, а й у західних прагматиків, вже давно зрозуміли значимість бюджетування. Існує як мінімум 5 причин того, щоб вести домашній ...
Золоті правила особистих фінансів
Ви зможете забезпечити собі добробут і спокій на цілий рік, дотримуючись  правил ведення особистих фінансів. Поради ці нескладні і, здавалося б, просто таки само собою зрозумілі. Але часом буває так, що ми не помічаємо очевидного або не хочемо замислюватися про майбутнє, живучи тільки ...
ТОП-5 книг з основ фінансової грамотності
Існує безліч книг, які навчають тонкощам поводження з грошима, але як вибрати з усього масиву інформації найкращу з них? Для того, щоб мати можливість грамотно розпоряджатися своїми фінансовими активами, кожна людина повинна мати базові знання в області економіки та інвестування. Ми вважаємо, ...